Ramazan ayında su tüketimine dikkat
İSTANBUL (İGFA) –Yeterli ve kaliteli su tüketimi hayati önem taşımaktadır.
Tüketimi, vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması ve bağışıklığın azalması için değerli doğal kaynaklardan biridir.
Bu nedenle hayatın her döneminde ve her mevsimde sağlıklı bir yaşam sürmek için sistematik olarak yeterli miktarda sağlıklı su tüketilmelidir.
Özellikle ramazan ayında su tüketimine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, iftardan sahura kadar en az 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.
Su tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu belirten Aktepe, doğal kaynaklardan elde edilen ve mineral yönünden güçlü su içilmesini öneriyor.
Diyetisyen Öztürk Aktepe, “İftardan sahura kadar geçen süreye uyku da eklenince beslenmemize ayırabileceğimiz süre önemli ölçüde kısalıyor. Bu nedenle insanlar ‘zaman yok’ diyerek yeterince su tüketmiyorlar. Ancak gün boyunca vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koymak ve iftardan sahura kadar 2-2,5 litre suyu yavaş yavaş tüketmek çok önemlidir. Bu süreçte komposto, taze sıkılmış meyve suları, ayran, çorba gibi besinlerle sıvı tüketiminize ek destek sağlayabilirsiniz.” dedi.