Sağlık

DEÜ’den Bir Sağlık Yatırımı Daha: Klinik Öncesi Laboratuvar Hizmeti Alındı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) farklı alanlardaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta 6 Şubat depremi nedeniyle deprem bölgesinde bulunan ve bölgeye yeni hizmetlerini getiren DEÜ, aynı hafta İzmir Seferihisar Yerleşkesi’nde üç yeni spor yatırımı yapmıştı. Yeni haftaya sağlık alanında yeni yatırımıyla başlayan DEÜ, Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde Preklinik Laboratuvarı’nı hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr., “Üniversitemizin bilimsel ve akademik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir başarıya daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dr. Nükhet Hotar, “Kısa sürede Türkiye’nin en önemli Diş Hekimliği Fakültelerinden biri haline gelen Fakültemize sunduğumuz son hizmet olan Preklinik Laboratuvarımız, öğrencilerini bir eğitim-öğretim anlayışıyla geleceğe hazırlayacaktır. Öğrencilerimizin eğitiminde önemli bir tamamlayıcı merkez olarak, uluslararası standartlarda ileri teknolojiye dayanan bir yaklaşımla hareket ediyoruz.”

Türkiye’nin saygın devlet araştırma üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), farklı alanlardaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta 6 Şubat depremi nedeniyle deprem bölgesinde bulunan ve yeni hizmetlerini bölgeye getiren DEÜ, İzmir Seferihisar Yerleşkesi’nde aynı hafta üç yeni spor yatırımına daha imza attı. Yeni haftaya sağlık alanında yeni yatırımıyla başlayan DEÜ, Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Kampüsü’nde Diş Hekimliği Fakültesi’ne kazandırdığı Preklinik Laboratuvarı’nı hizmete açtı. Açılış programına; Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Balçova Kaymakamı Mahmut Helal, Balçova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özgür Sönmez, Narlıdere İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdulvahap Köse, DEÜ Üst Yönetimi, akademik ve idari ekip ile öğrenciler katıldı.

“AKADEMİK GELİŞİMİMİZE ÖNEMLİ KATKI”

Açılış programında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversitemizin bilimsel ve akademik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir başarıya daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” DEÜ’nün yükseköğretimde değerli bir marka olduğunu ve sağlık alanında öncü yatırımlarına devam ettiğinin altını çizen Rektör Hotar, “Uluslararası düzeyde saygın akademik çalışmalar yürüten Üniversitemiz, hizmetlerini ve eğitimini her zaman geliştirmeyi amaçlamaktadır. Kaliteyi sosyal sorumluluk bilinciyle buluşturuyoruz. Bilindiği gibi diş hekimliği sadece bireysel sağlıkla ilgili değildir; Halk sağlığının temel taşlarından biridir. Bu vizyonla yaklaşık dört buçuk yıl önce Diş Hekimliği Fakültemizi açarak sağlık hizmetlerimizi yaygınlaştırma ve nitelikli diş hekimleri yetiştirme yolunda önemli bir adım attık. Halen 8 ana bilim dalı ile faaliyet gösteren fakültemiz, ileri teknolojiye dayalı ve uluslararası standartlara uygun bir eğitim anlayışıyla öğrencilerini geleceğe hazırlamaktadır. “Kısa sürede Türkiye’nin en değerli Diş Hekimliği Fakültelerinden biri haline gelen Fakültemize sunduğumuz son hizmet olan Preklinik Laboratuvarımız öğrencilerimizin eğitiminde önemli bir tamamlayıcı merkez olacaktır.”

AYNI ANDA 120 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Hizmete açılan Preklinik Laboratuvarı’nın DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitim sürecinin kritik bir bileşeni olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, “Diş Hekimliği Fakültemiz, beş yıllık kapsamlı bir eğitimle öğrencilerimize mesleki bilgi, beceri ve yeterlilikler kazandırmayı hedefliyor. programı. Bu eğitim programının ilk üç yılında öğrencilerimizin klinik öncesi uygulamalar ve özel çalışma simülatörleri ile desteklenen klinik öncesi eğitim yoluyla temel tıp ve diş hekimliği bilimlerini öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu noktada Preklinik Laboratuvarımız Fakültemizdeki bu eğitim sürecinin kritik bir bileşenini oluşturmaktadır. Laboratuvarımız aynı anda 120 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede olup öğrencilerimizin hastaya uygulanan tedavileri gerçekçi bir şekilde deneyimlemelerine büyük bir fırsat sunmaktadır. Laboratuvarımız diş hekimliği eğitiminde değerli bir yere sahip olan klinik öncesi uygulamalar için gerekli tüm ekipman ve olanakları içermektedir. “Laboratuvarımızın Türkiye’de ve dünyada örnek bir merkez olarak anılmasını umuyor, diliyor ve inanıyorum.”

EN ÇOK TERCİH EDİLEN FAKÜLTELERDEN BİRİ

Rektör Hotar, DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesi’nin en genç fakültesi olmasına rağmen kısa sürede hızlı bir gelişim göstererek Türkiye’nin en çok tercih edilen 10 Diş Hekimliği Fakültesi arasında yer aldığını belirtti. “60 öğrenciyle başladığımız yolculuğumuzda bugün Fakültemiz bünyesinde 250 öğrenciye ulaştık. Her yıl katlanarak gelişimini sürdüren, ulusal ve uluslararası birbirinden değerli bilimsel projelerde yer alan Diş Hekimliği Fakültemiz bugün bu ülkeler arasında yer almaktadır. Tercih sıralamasında ülkemizde ilk 10’a girdik. Elbette bu başarı bir grup çalışmasıydı. Fiziki imkanları hızla hazırlarken hocalarımız da üniversitemize gerekli desteği sağladı. Bu noktada tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. öğretmen ve personelimize katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Yeniden kavuştuğumuz tüm öğrencilerimize de sağlık ve başarı dolu bir bahar dönemi diliyorum” dedi.

GÜZEL SANATLAR ÖĞRENCİLERİNİN DUVAR RESİMLERİ

Rektör Hotar, konuşmasında ayrıca DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortak Derslikler Binası duvarlarının, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından tıp alanında çalışan bilim insanlarını yansıtan fotoğraflarla süslendiğini belirterek, “Bugün açılış törenimizin bir diğer önemli noktası da; Diş Hekimliği Fakültesi Ortak Derslikler Binasının duvarlarını süsleyen sanat ve bilim fotoğrafları.” iç içe olduğu özel fotoğraflar. Bu fotoğraflar Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin değerli hocaları ve yetenekli öğrencileri tarafından büyük bir özveri ve sanatsal titizlikle hazırlandı. Fotoğraflarda uygarlığımızda ve coğrafyamızda tıp alanında öncü olmuş büyük bilim adamları yer alıyor. Bu eserlerde ez-Zehravi, icat ettiği aletlerle ameliyatın öncüsü olarak anılıyor; Modern tıbbın babası sayılan ve ‘Tıbbın Hukuku’ adlı eseriyle tıp bilimine etki eden İbn Sina; Deneysel tıbbın ilk savunucusu, çiçek ve kızamık gibi farklı hastalıkları tanımlayan, pediatri ve oftalmoloji alanlarında öncü çalışmalarıyla tanınan Râzî gibi seçkin bilim adamlarının hayatlarından kesitler yer alıyor. icatları ve katkıda bulundukları bilimsel gelişmeler. “Bu vesileyle laboratuvar ve dersliklerimizin duvarlarını süsleyen sanat eserlerinin oluşmasında emeği geçen hocalarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere projede görev alan tüm idari personelimize, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Bize destek veren kuruluşlar.”

REKTÖR HOTAR’A TEŞEKKÜR

Açılış programında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aliye Akçalı, DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin DEÜ’nün en genç fakültesi olduğunu vurgulayarak, “Buna rağmen Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın vizyonu, liderliği ve desteğiyle kısa sürede hızla gelişerek Türkiye’nin en iyileri arasında yer almayı başarmıştır. “Öğrencilerine yenilikçi bir kariyer fırsatı sunan Fakültemize yaptığı katkı ve desteklerden dolayı Rektörümüze bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Elif Figen Koçak konuşmasında DEÜ’nün sağlık alanındaki son yatırımı olan Preklinik Laboratuvarı’nın Fakültedeki klinik öncesi eğitime sağladığı katkılara değinerek, Rektör Prof. Dr. .

DEÜ’nün yeni laboratuvar hizmet biriminin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Açılışın ardından program katılımcıları DEÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki Preklinik Laboratuvarı’nı gezdi. Uygulama dersleri için laboratuvarda bulunan öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektör Hotar, “Sizlerin çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası ölçekte sağlık bilimlerine yön vermeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karesiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu